كنوز الجنة
أهـــــلآ ومرحبآ بــكِ أختنا العزيزة
ندعوكى لتصفح المنتدى ولو حاز على إعجابك شرفينا بالتسجيل

ولو لم يعجبك لا نطلب الا دعوة بظهر الغيب عسى ربنا يرحمنا بها
كنوز الجنة
أهـــــلآ ومرحبآ بــكِ أختنا العزيزة
ندعوكى لتصفح المنتدى ولو حاز على إعجابك شرفينا بالتسجيل

ولو لم يعجبك لا نطلب الا دعوة بظهر الغيب عسى ربنا يرحمنا بها
كنوز الجنة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سائرة على درب الصحابيات
مؤسسة المنتدى
مؤسسة المنتدى
سائرة على درب الصحابيات


عدد المساهمات : 164
نقاطى : 445
الموقع : https://knoz.mam9.com/

ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور Empty
مُساهمةموضوع: ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور   ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور I_icon_minitimeالأربعاء مارس 25, 2015 4:34 pm

[SIZE="5"]ازيكم يا احلي عضوات في الدنيا
وحشني قسم المطبخ وبقالي كتير مدخلتش
فقلت اجي اسلم عليكم ومش معقول ادخل عندكوا وايدي فاضية

دي اكلة مغربي اتعلمتها من اهل البلد وبيعملوها بالرز او الكسكسي والطريقتين تحففففففة
ان شاء الله تعجبكم وتعملوها واعزموني

اسيبكم مع الطريقة والمقادير
نصف كيلو لحمة
نصف كيلو من كل من كوسة بطاطس جزر
كيلو ارز
2حبة طماطم
2قرن فلفل
بصلة كبيرة
2ملعقة كبيرة صلصلة
ملخ فلفل كركم وبهرات صفرا (بهرات فراخ او كاري)

[CENTER]
ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور 28

الطريقة


نقطع البصل والفلفل والطماطم
ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور 8db9dc8d926744f
لما يغلوا نضيف قطع اللحمة
ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور 92326b167859808
ثم البهارات والملح والفلفل والصلصة
ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور 365ad7335a18395
ونضيف الخضار متقطع كبير لانه هياخد نفس سوا اللحمة اما لو اللحمة هتاخد سوا كتير يبقي نسيبها تغلي غلوتين قبل اضافة الخضار
ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور 2b86befdfb72371

التكة اللي جاية بتاعة الرز
قبل ماتعملي الاكل بساعة انقعي الرز في ماية سخنة وملح لاننا هنسويه علي البخار
بعد ما نضيف الخضار للحمة هنزود ماية تغطيهم ونجيب ماصفة المونيوم تكون نفس مقاس الحلة ونحط فيها الارز بعد ما نصفيه ونحط له رشة من الصلصة بتاعة الاكل ونغطيه اهم حاجة نغطيه
كويس علشان بخار اللحمة والخضار هو اللي هيسويه وتكون الماصفة بعيدة عن الصلصة لاننا عايزين البخار
ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور F5b6671d9c79cff
وكل ربع ساعة نفتح ونسقي الرز من صلصة اللحمة والخضار وحاولي تاخدي وش الصلصة بالزيت لانه بيلمع الرز
ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور 4679ebc5c6dc886
الموضوع دة ممكن ياخد ساعة ويكون استوي
هنقدمه بوضع الرز الاول وفوقه الخضار واللحمة
ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور 2332b6778a3208b

ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور 293855ca56a5d19
وبالف هنا وشفا
[/center][/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://knoz.mam9.com/
سائرة على درب الصحابيات
مؤسسة المنتدى
مؤسسة المنتدى
سائرة على درب الصحابيات


عدد المساهمات : 164
نقاطى : 445
الموقع : https://knoz.mam9.com/

ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور   ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور I_icon_minitimeالثلاثاء أبريل 14, 2015 11:11 pm

ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور Do
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://knoz.mam9.com/
 
ارز بالخضار واللحمة (اكلة مغربي)من مطبخي بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كنوز الجنة :: مملكتك :: مطبخك :: الاطباق الرئيسية واللحوم-
انتقل الى: